Eurobasket

Κούζμιτς στο sportfm.gr: «Παρά τις απουσίες, είμαστε ομάδα»

Το ομαδικό πνεύμα οδήγησε την ελλιπή Σερβία ως τον τελικό του Ευρωμπάσκετ, όπως δηλώνει ο Όγκνιεν Κούζμιτς. «Καταπληκτική ομάδα η Σλοβενία, αλλά θέλουμε πολύ το χρυσό», πρόσθεσε ο σέντερ της Ρεάλ.

Η Σερβία νίκησε τις πολλές και σημαντικές απουσίες της αλλά και τη Ρωσία φτάνοντας σε μετάλλιο μετά από οκτώ χρόνια. Ο Όγκνιεν Κούζμιτς, άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού και από τη νέα σεζόν στη Ρεάλ, δηλώνει περήφανος για την πορεία των «πλάβι» αλλά ξεκαθαρίζει πως η αποστολή της ομάδας του δεν ολοκληρώθηκε καθώς θέλει το χρυσό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Χρήστο Ρομπόλη

-Επιστροφή στα μετάλλια για τη Σερβία μετά από οκτώ χρόνια σε Ευρωμπάσκετ…
«Ναι, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Είμαι περήφανος για ό,τι καταφέραμε παρά τις δυσκολίες. Δεν είναι μικρό πράγμα ένας ακόμη τελικός, μετά από αυτούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντομπάσκετ. Νιώθω περήφανος που παίζω δίπλα σε αυτούς τους μεγάλους παίκτες, αλλά το κυριότερο είναι πως υπάρχει ομαδικό πνεύμα στην εθνική».

-Η Ρωσία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, έτσι δεν είναι;
«Όντως, δεν τα παράτησαν ποτέ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ο Σβεντ είναι καταπληκτικός παίκτης και πίεσαν ως το τέλος για την ανατροπή. Όμως πετύχαμε κάποια κρίσιμα καλάθια, κυρίως με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Μαριάνοβιτς, και κρατήσαμε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό».

-Πόσο πιο μεγάλη αξία στην επιτυχία σας δίνουν οι πολλές σημαντικές απουσίες παικτών;
«Σίγουρα απουσιάζουν κάποιοι εξαιρετικοί παίκτες από την προσπάθειά μας, αλλά το σημαντικό είναι πως όσοι είμαστε παρόντες δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και προπαντός είμαστε ομάδα. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας».

-Και τώρα Σλοβενία… Θα σταματήσετε το αήττητό τους;
«Είναι μια καταπληκτική ομάδα. Έχουν πολύ ταλέντο, με παίκτες όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς στην περιφέρεια, αλλά και με πολύ καλούς ψηλούς. Σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο για μας, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε. Θέλουμε το χρυσό εδώ που φτάσαμε για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Ευρωμπάσκετ».

-Είναι αυτές οι καλύτερες μέρες της καριέρας σου, μετά τη μεταγραφή στη Ρεάλ και την πορεία στο Ευρωμπάσκετ;
«Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι φανταστικό το συναίσθημα, δεν περιγράφεται με λόγια. Η περασμένη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα ήταν πολύ καλή, ήρθε μετά η μεταγραφή στη Ρεάλ και τώρα η πορεία με την εθνική. Μακάρι να πάρουμε το χρυσό για να ολοκληρωθεί η ευτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x